Υλικά για 2 μερίδες
- 350 γραμμάρια φιλετο στήθος κοτόπουλο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
- 1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου (ή νεράκι)
- αλάτι / πιπέρι
- ελαιόλαδο
Χρόνος
- Προετοιμασίας : 15 λεπτά
- Μεγειρέματος : 45 λεπτά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πλένοντας τα φιλέτα κοτόπουλο με μπόλικο νερό και κόβοντάς τα σε μπουκίτσες. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα τα σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών, στον οποίο έχουμε διαλύσει την ζάχαρη και την σάλτσα σόγιας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και τα αφαιρούμε από την φωτιά. Στην συνέχεια τηγανίζουμε τις μπουκές κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτουμε την σάλτσα με τα κρεμμύδια και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, στον οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουερ, και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύντας τακτικά.
Σερβίρουμε με σπυρωτό ρυζάκι.
Καλή μας όρεξη …
Test… 🙂
καρα-like 😀
😀