Υλικά για 2-3 μερίδες
- 1200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon μεγάλα
- 500 γραμμάρια κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 3-4 ντομάτες
- 4-5 κουταλίες της σούπας χυμό ντομάτας
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- μια πρέζα ζάχαρη
- αλάτι / πιπέρι
- ελαιόλαδο
Χρόνος
- Προετοιμασίας : 30 λεπτά
- Μαγειρέματος : 45-50 λεπτά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα μανιτάρια, αφαιρώντας το ποδαράκι τους και την λεπτή φλούδα που έχουν στο καπέλο τους. Κατόπιν καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τις ντομάτες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει το λάδι το προσθέτουμε τα μανιτάρια μας να σωταριστούν (δηλαδή να αλλάξουν χρώμα και από άσπρα να γίνουν κάπως γκριζωπά). Επείδη εμένα η κατσαρόλα μου είναι κάπως μικρή σε σχέση με τον όγκο των μανιταριών τα σωτάριζω σε δόσεις :). Μόλις σωτάρουμε όλα τα μανιτάρια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, συμπληρώνουμε λίγο λαδάκι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια μας. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασάκι μας. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη, την κανέλα, την δάφνη και αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτάκια μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Καλή μας όρεξη …
Σχολιάστε